Megvan a DVTK ellenfele a Magyar Kupában

Megosztás

Harmadosztályú fővárosi klubbal csapnak össze az NB1-ben jelenleg listavezető diósgyőriek, a továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el.

A többi élvonalbeli és másodosztályú csapattal együtt a DVTK is bekapcsolódik a MOL Magyar Kupa 2023/2024 évi küzdelmeibe. A 3. fordulóban a III. Kerület vendégeként játszik a Diósgyőr – adta hírül az NB1-et három győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg vezető borsodi klub honlapja.

A forduló hivatalos játéknapja 2023. szeptember 16., szombat és szeptember 17., vasárnap. A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor 2×15 perces hosszabbítás, ha ott sem, akkor a büntetőpontról elvégzett rúgások döntenek.

A DVTK és a III. kerületi TVE még sosem találkozott egymással a Magyar Kupában. A Diósgyőr legutóbb a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásában 2022. március 20-án látogatott Óbudára és 1-0-ra győzött.

Ami a helyszínt illeti: az óbudai stadion centerpályájának felújítása miatt az eddigi bajnokikat a BVSC-Zugló stadionjában játszották, és a DVTK-t is ott fogadják.

A többi nagyobb borsodi csapat közül a Mezőkövesd az Ajka, a Kazincbarcika a Békéscsaba 1912 Előre ellen harcolhatja ki a továbbjutást, egyaránt idegenben, a Tiszaújváros pedig a Nyíregyházát fogadja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek